Pátek 19.4.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

votice-kunice2016
votice-kunice2016
dorost a Sedlec
dorost a Sedlec

Muži A: Nespeky - SK Votice [17.10.2015]

Datum: Neděle 18.10.2015 10:35 - aktualizováno: Neděle 18.10.2015 10:38Zobrazeno: 2720x
2:2 PK 4:2 (1:0)

Nespeky – Na pořadu jedenáctého kola fotbalové I. A třídy bylo okresní derby mezi Nespeky a Voticemi, které nakonec dospělo do penaltového rozstřelu, což je nespecká specialita. Domácí se tam dostali již posedmé, a po výhře nad Voticemi, slavili již pátou penaltovou výhru za sebou.

NESPEKY – VOTICE 2:2 (1:0) PK 4:2

V okresním derby měli domácí šanci hned ve 2. minutě, ale Šorfa po centru na malém vápně špatně trefil míč, hosté reagovali střelou Viskupa do tyče. Ve 14. minutě se poprvé měnilo skóre. Šorfa zachytil zdánlivě ztracený míče po odkopu, který se zastavil v louži na velkém vápně, následně byl faulován brankářem Tůmou v pokutovém území a z penalty se Burian nemýlil – 1:0. Poté se hrálo většinou uprostřed hřiště. Vzrušení přinesla až 36. minuta, kdy po závaru před brankou Nespek přišla strkanice několika hráčů, kterou ocenil rozhodčí Zuskin žlutou kartou pro Krejzu a Písaříka.

Do druhého poločasu vlétli hosté jako uragán. Nejprve Voráček po centru Štorka vyrovnal, aby vzápětí Slunečko z hranice šestnáctky, po dlouhém autu M. Budila, uklidil míč k tyči – 1:2. Poté Votice přenechaly iniciativu domácím, kteří nakonec v 88. minutě vyrovnali Krejzou, když po centru ze strany chyboval brankář Tůma.

Nespeky tak posedmé z jedenácti zápasů šly na penalty, které popáté za sebou vyhrály, když byli Urban, L. Maršoun, L. Rublič a Krejza úspěšní, naopak votický Štork trefil tyč a M. Budilovi míč chytil Šilhavý.

„Hrálo se derby se vším všudy. Začali jsme dobře, z čehož vyplynula penalta. Potom jsme se začali ze hřiště vytrácet, což vyvrcholilo na začátku druhé půle dvěma inkasovanými góly. Následné střídání přineslo oživení a z následného tlaku jsme v závěru vyrovnali po chybě hostujícího gólmana. V penaltách jsme měli více štěstí. S výkonem i výsledkem jsem spokojený, protože kluci makali," radoval se manažer Nespek Petr Králíček.

„Zápas jsme měli dobře rozehraný a jsem naštvaný, že jsme si vedení v závěru nedokázali pohlídat. V zápase také byla spousta situací, při kterých nám byly zastavené útoky do otevřené obrany Nespek, ale na to se nechci vymlouvat," dodal po derby votický kouč Martin Bárta, kterému Soukup a Kolář odjeli na dovolenou.

Autor: Pavel Šimáček
Branky:
14. Burian (z PK), 88. Krejza – 48. Voráček, 51. Slunečko
Rozhodčí:
Zuskin
ŽK:
3:2
ČK:
0:0
Diváků:
70
Domácí:
Šilhavý – Štáf, Krejza, Burian, Myslivec – Jasz, Hanzal (52. L. Rublič), L. Maršoun, Párys – Šorfa (55. Urban), Kupša (62. Vojkůvka).
Hosté:
Tůma – Komárek, M. Budil, Sládek, Slunečko – Říha, Viskup (67. Kramný), Čupr, Písařík (63. Homolka) – Štork, Voráček (86. Tábořík).
Přílohy
  • nespeky - votice 2015
    nespeky - votice 2015

Související skupiny
 
šup nahoru